123

INTRO
Jeg hører meget musik, men mest rockmusik. D.A.D og Foo Fighters er mine yndlingsbands.
Jeg hører også en del Magtens Korriderer, Gasolin', Dizzy Mizz Lizzy, Nirvana, The Beatles, AC/DC, Led Zeppelin og
Red Hot Chili Peppers, Metallica, Black Sabbath


Disneyland After Dark ~ D.A.D
Rockbandet D.A.D a.k.a. Disneyland After Dark blev dannet i 1982 af Jesper Binzer og Stig Pedersen. De hørte Peter Lundholm Jensen spille et interesant trommespil i et øvelokale. Og så var de et band. Stig var bassist og Jesper var sanger og guitarist og Peter spillede trommerne. Stigs daværende kæreste Lene Glumer startede med at være sanger. Men hun røg hurtigt ud af bandet igen. Jesper overtog sangerrollen og hans yngre bror Jacob Binzer blev bandets guitarist. De første par år spillede de kun koncerter men udgav ingenting. Men i maj 1985 fik de en kontrakt med pladeselskabet Mega Records som udgav bandets første single Standin' On The Never Never med 3 sange bl.a. Marlboro Man.

Foo Fighters
Rockbandet Foo Fighters blev dannet i 1995 af Dave Grohl (tidl. David Eric Grohl). Han var inden da (1990-1994) trommeslager i rockbandet Nirvana. Men da forsangeren og guitaristen i Nirvana, Kurt Cobain, døde (d. 5. april 1994) valgte Dave efterfølgende at lave og udgive et album under navnet Foo Fighters. På dette album sang han alt selv og spillede også samtlige instrumenter selv. Albummet blev en succes og Dave måtte derfor danne et egentligt band til koncerter. Første line-up var Dave Grohl (guitar & sang), Nate Mendel (bas), William Goldsmith (trommer) og Pat Smear (guitar). William og Pat forlod bandet under indspilningerne af det andet album The Colour And The Shape (1997). Så kom Taylor Hawkins ind som ny trommeslager og Franz Stahl som guitarist. Franz skred inden indspilningerne af det tredje album There Is Nothing Left To Lose (1999). Chris Shiflett overtog guitaristrollen under færdiggørelsen af albummet. Siden da har band line-uppet været det samme.

AC/DC
Dannet i november 1973 i Australien.

Angus Young - leadguitar
Malcolm Young - rythmguitar
Brian Johnson - forsanger (1980-)
Cliff Williams - bassist
Phil Rudd - trommeslager
Bon Scott - forsanger (1973-1980)

Dizzy Mizz Lizzy Dizzy Mizz Lizzy (info)
Rockbandet Dizzy Mizz Lizzy blev dannet i 1988 og blev opløst i 1998. Gruppen bestod af Tim Christensen (guitar og sang), Martin Nielsen (basguitar) og Søren Friis (trommer). De var med til DM i rock i 1991 og 1992 uden at vinde, men 1993 lykkedes det bandet at vinde. Det gjorde de ved bl.a. at slå Kashmir. Og så begyndte de at indspille deres debutalbum. Det blev udgivet i 1994 og blev en kæmpe succes. De blev gendannet for en enkelt aften til en koncert i Vega d. 16. august 2006. Den 15. september 2009 annoncerede bandet at de var gendannet for en stund. De spillede først 10 koncerter i Danmark. Og så nogle i Japan og andre steder. Det blev til i alt 41 koncerter.